tiistai 22. elokuuta 2017

Jaffa-kissan selviytymistarina, toksoplasmoosi Osa 1

Jaffa-kissa (s.10/2015) sairastui viime keväänä vakavasti. Halusin kertoa sen tarinan ja meidän kokemuksen kissan toksoplasmoosista, oireet eivät olleet tyypilliset ja joku voi kenties tästä saada apua ja tukea. Tein tämän ensimmäisen osan päiväkirjamerkinnöin.

24.4. Jaffa voi huonosti, ripuloi ja oksentaa, ruoka ei juurikaan maistu.
25.4. Ruoka ei maistu enää ollenkaan, edelleen ripuloi ja oksentaa.
26.4. Käydään lääkärissä, verikokeet ok, nesteytettiin, dg vatsatauti, mahdollisesti noro. Hieman lämpöä. Ab-kuuri ja pahoinvoinninestolääkettä.
 Jaffa lääkärissä 26.4.2017

27.4. Jaffa oksentaa heisimadon, haen huomenna lääkkeen klinikalta.
29.4. Jaffa ei edelleenkään syö, nyt on pakkoruokittu monta päivää rc recoveryllä, huoli on jo kova. Vien Jaffan päivystykseen illalla Turun pieneläinsairaalaan. Vatsa kuvataan, otetaan verikokeita, nesteytetään. Illalla kotiin, kun ei mitään erikoista löydy.
1.5. Taas Turkuun päivystykseen. Nyt kissan vatsa avataan ja tutkitaan onko siellä jokin vierasesine. Jaffa jää pariksi yöksi sairaalaan hoitoon ja nesteytykseen.
2.5. Eläinsairaalasta soitetaan. Jaffan suolistossa on voimakas ileus, eli liikettä ei ole. Vierasesinettä ei löytynyt yöllä leikkauksessa, kissa voi jo todella huonosti, ei syö, toisaalta eipä ole enää juuri ripuloinutkaan. Pyydän lisätutkimuksia, mutta ainoa minkä tekevät oli Felv, joka negatiivinen. Fipiä eli kissan tarttuvaa vatsakalvontulehdusta epäillään. Pahin mahdollinen vaihtoehto, koska Fipiin ei ole mitään hoitoa.
Tässä vaiheessa otan yhteyttä omaan eläinlääkäriin, ja kysyn, mitä tehdä. Päästää kissa jo pois vai onko vielä jotakin mitä voi tutkia. Haluaisin, että kaikki tutkitaan, ettei tarvitse myöhemmin jossitella, miksei sitä ja sitä tutkittu, Jaffa on niin rakas kissa, etten halua sitä vielä päästää pois. Itkettää. Oma ell sanoo, että jos Jaffa vielä nesteytyksellä jaksaa, niin voisin soittaa evidensia kissaklinikka Felinaan, siellä on huippusisätautilääkärit. Soitankin heti, saan torstaiksi Jaffalle Helsinkiin ajan.
3.5. Haen Jaffan Turusta kotiin. Se yrittää vähän itse syödä, oksentaa kumminkin ja edelleen ripuloi. On selvästikin todella todella kipeän oloinen. Tulee kuitenkin yöllä peiton alle kainaloon nukkumaan niin kuin ennenkin.❤️
4.5. Vien Jaffan Felinaan tutkittavaksi ennen töihinmenoa. Lääkärin kanssa sovitaan hintakatosta, kalliiksi tulee, mutta en välitä, onneksi meillä juuri nyt on vähän ylimääräistä. Jaffalle tullaan laittamaan nyt myös ruokintaletku. Iltapäivällä ell soittaa, Jaffalla kuumetta 40 astetta, toksoplasmoosia epäillään, sapessa sakkaa, maksassa runsaasti kaikuja. Paljon testejä otettu. Ihana ja kannustava eläinlääkäri.
Koska Jaffa on nyt vakavasti sairas, se lähtee Tamminton eläinsairaalaan tehohoitoon. Hinta hirvittää. Tammistossa joudutaan odottamaan kauan, koska hätätapauksia on. Itkeä tihrustan odotellessa, kasaan jotenkin itseni. Päästään vihdoin vastaanottohuoneeseen, jossa päivystävä hoitaja ottaa kaikki mahdolliset tiedot. Siinä vaiheessa kun kysytään elvytyskiellosta, en voi enää estää itkua, en kestä jos tämä oli tässä. Jaffa on vasta 1,5 v!! Ennuste on kuitenkin hyvin huono. 😭
6.5. Sairaalasta soitetaan aamulla (soitettiin eilenkin, mutta ei muutosta), Jaffa stressaa niin kovin, että on parempi lähteä kotiin sairastamaan, vaikka on edelleenkin hyvin sairas. Ab on aloitettu suonensisäisesti, mutta vaihdettu, koska ei vastannut siihen.
Lähden iltapäivällä hakemaan kissan kotiin. Jaffa otetaan hoitopöydälle, se tulee heti mun luokse ja alkaa kehrätä. Oma kulta. ❤️ Se on laihtunut ihan hirveästi, ihan luuta ja nahkaa, turkki kiilloton ja karvaa lähtee. Lääkitys ja letkuruokinta ohjeistetaan ja päästään kotiin. Koko matkan Jaffa nukkuu, vaikka yleensä autossa huutaa, pikkuressukka. Kotiin kun päästään, se yrittää raapia tuolinselkää, mutta on niin heikko, että kellahtaa kumoon. 😢

Kotona Jaffaa ruokitaan letkun kautta neljä kertaa päivässä, seurataan tarkkaa sen lämpöä, syömistä, pissaamista, kakkaamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti